Over ons

atelier GOLDNER

Hartelijk welkom bij atelier GOLDNER

atelier GOLDNER is een damesmodemerk met traditie. Gepassioneerde pasvormspecialisten inspireren de klanten al sinds 1970 om met de tijd mee te gaan.

GOLDNER GOLDNER

"Onze klanten ervaren het leven vol levensvreugde & levenslust. Mode moet in elk detail overtuigen, goed voelen en bij u passen – onze missie is om de wensen van deze modebewuste vrouwen zo goed mogelijk te vervullen." – Algemeen directeur Marcus Anton

Creatieve team atelier GOLDNER: pasvorm met passie

Onder leiding van algemeen directeur Marcus Anton werken meer dan 550 medewerkers in 7 landen aan een gemeenschappelijke passie: vrouwelijke en comfortabele mode aanbieden, die perfect is afgestemd op onze klanten zonder compromissen te sluiten op het gebied van pasvorm en kwaliteit.

Al onze collecties zijn met veel enthousiasme ontworpen in Münchberg (Duitsland) en vervolgens gerealiseerd in zorgvuldig overleg met onze klantenkring, die ons al 5 decennia ondersteunt als marktleider voor de vrouw vanaf 50 jaar. Ons handelsmerk? We zijn overal waar onze klanten zijn, dus we zijn de laatste jaren ook steeds meer online te vinden. Ons digitale aanbod gaat met de tijd mee, net als de vrouwen die onze mode dragen.

Naast een sterk instinct voor de vele veranderingen in het leven van onze klanten, dat atelier GOLDNER met trendy impulsen oppakt, klopt het hart van ons team ook voor een tijdloos gevoel voor traditie. En dat is na meer dan 50 jaar bedrijfsgeschiedenis geen wonder!

Nähmaschine Nähmaschine
Big Book Big Book

Al een halve eeuw lang maken we met veel passie mode voor u. 

Opgericht in 1924 als fourniturenzaak in Münchberg (Duitsland), heeft het bedrijf sinds 1970 naam gemaakt in de modebranche.
Lees hier hoe atelier GOLDNER zich heeft ontwikkeld van een bedrijf in catalogi met staaltjes stof tot een sterk merk met een omzet van bijna 2 miljard euro.

1920

De inspiratie achter atelier GOLDNER? Dat is Ruth Wirth, de moeder van oprichter Klaus Wirth: "zij is de grootste waarde in de geschiedenis van ons bedrijf" zegt hij over de moeder van vier kinderen, die op jonge leeftijd weduwe werd. Om in haar levensonderhoud te voorzien, richtte ze in 1920 met succes een fourniturenzaak op. Haar zoon is trots: "vandaag de dag zouden ze zeggen: een echte powervrouw".

Ruth Wirth Ruth Wirth

1961

Toen Klaus Wirth in 1961 bij het familiebedrijf kwam, planden hij en zijn vrouw Sibille iets revolutionairs: "ons idee was om ons volledig te richten op de oudere doelgroep en een speciaal bedrijf voor hen op te richten". In 1970 wordt vanuit Münchberg (Duitsland) de eerste catalogus met echte staaltjes stof onder de naam "Atelier goldner Schnitt" verstuurd.

Klaus und Sibille Wirth Klaus und Sibille Wirth

1973

In 1973 raakt Sibille Wirth betrokken bij het bedrijf: de echtgenote van Klaus Wirth wordt lid van het creatieve team. Ze bezoekt beurzen en heeft met haar uitgelezen smaak een grote invloed op de stijl van de mode. In de catalogi en brieven spreekt ze de klanten rechtstreeks aan. Ze vertrouwen hun behoeften toe aan Sibille Wirth, waardoor atelier GOLDNER op de meest klantgerichte manier aan hun wensen kan voldoen.

Sibille Wirth Sibille Wirth

1980

In de jaren 80 beleeft atelier GOLDNER een flinke groei: de perfect passende mode slaat goed aan. Elegant en functioneel – deze modemissie inspireert ook de oudere doelgroep in het buitenland. In veel Europese landen, waaronder Nederland en België en Finland.

Models Models

2001

"Mensen maken van een bedrijf een familie" – die leidraad heeft Klaus Wirth zijn hele professionele leven geïnspireerd. Toen hij in 2001 het  bedrijf verliet, was hij een van de grootste werkgevers in de regio. Het bedrijf wordt momenteel geleid door algemeen directeur Marcus Anton.

Klaus Wirth Klaus Wirth

2020

In 2020 viert atelier GOLDNER het hoogtepunt van zijn bedrijfsgeschiedenis tot dan toe met het 50-jarig jubileum. Met de moed om innovatieve en doelgroepspecifieke collecties aan te bieden, met de focus op pasvorm, maatkeuze en korte maten, vierde het bedrijf zijn opmars als gespecialiseerd postorderbedrijf. En in de toekomst zal  atelier GOLDNER trouw blijven aan zijn rol om de oudere vrouw te blijven begrijpen en ook meegaan met de tijd en met klanten communiceren in de steeds digitaler wordende leefomgeving.

Firmenfest Firmenfest

Nu

Tot ver buiten de grenzen van Duitsland is atelier GOLDNER geliefd en gewaardeerd bij internationale klanten vanwege zijn uitstekende expertise op het gebied van vrouwen boven de 50. Dit is waar elegantie, pasvorm, stijl en functie gecombineerd worden. Hoofdontwerper Ina Karkossa is er verantwoordelijk voor dat de kleding niet alleen de klanten bevalt, maar dat ze er ook nog eens in zullen stralen.

Ina Karkossa Ina Karkossa
Ina und Markus Ina und Markus
Schere Schere

atelier GOLDNER vandaag: dit is onze visie

Het stimuleren van nieuwsgierigheid is altijd een prioriteit geweest bij atelier GOLDNER. Hoofdontwerper Ina Karkossa is verantwoordelijk voor de stijl van de eigen collecties. "Bij ons komt elk concept tot stand in teamverband en met veel aandacht voor detail. Of het nu gaat om een ​​collectie of nieuwe ideeën: de verwachtingen van onze klanten staan altijd centraal", aldus Ina Karkossa.

Naast trends en kleuren zijn kwaliteit en het beste draagcomfort cruciaal voor atelier GOLDNER. "Niemand anders heeft zo'n diep inzicht in de behoeften van vrouwen die veel levenservaring hebben en, terecht, zeer veeleisend zijn" zegt algemeen directeur Marcus Anton.

De beloning voor dit werk: tienduizenden klanten zijn al meer dan 50 jaar trouw aan ons merk. Dit komt hoofdzakelijk door het intensieve telefonische én online contact tussen de klanten en onze klantenservice. 

"Uiteindelijk," zegt algemeen directeur Marcus Anton, "zijn wij van atelier GOLDNER pas echt tevreden als u vanuit de grond van uw hart kunt zeggen: I FEEL GOLDNER GOOD".

We zijn trots op onze kwaliteit

Vandaag de dag is atelier GOLDNER actief in 7 Europese landen en onze collectie omvat het complete assortiment damesmode: van blouses, shirts, broeken, jurken en rokken tot tricot mode en pullovers tot jassen en mantels. Naast lingerie, nachtmode, schoenen en woonaccessoires richten we ons vooral op seizoenscollecties en functionele modellen. 

Al een halve eeuw worden stijl, kwaliteit en pasvorm op magische wijze gecombineerd zodat u, als klant, op elk moment perfect gekleed bent.

Stoffe Stoffe

Testen

De stoffen worden op hun wasbaarheid (krimpen), pillingvorming, kleurechtheid (wrijfvastheid) en draagcomfort gecontroleerd.

zeichnen zeichnen

Ontwerp

Elk model begint als een proefmodel, waarna uiteindelijk de vorm en diepte van de halslijn, de breedte van de knoopsluiting en randafwerkingen, de garendikte en kleur van siernaden, het aantal knopen, het type en de positie van zakken en de figuurnaden worden doorgevoerd.

Kontrolle Kontrolle

Controle

Aan de hand van steekproeven van verschillende modellen en maten meet de afdeling kwaliteitscontrole aan de hand van originele proefmodellen of de afmetingen in de productie zijn aangehouden. Daarnaast worden aspecten als kleur, materiaal, naden en correcte labels gecontroleerd.

De nieuwe collectie

Ontdek onze laatste trends en vind uw favoriete mode van het seizoen.

Pasvorm en maatkeuze

Dat is wat onze collectie zo bijzonder maakt: bij onze korte en extra korte maten zijn de details proportioneel aangepast aan de nieuwe lengte. Zo kunt u altijd zeggen: I FEEL GOLDNER GOOD

Word nu lid

Profiteer van de premium CLUB en betaal 1 jaar lang geen verzendkosten!

Profiteer van 15% korting

Meld u nu voor het eerst aan voor de nieuwsbrief en bespaar direct bij uw eerstvolgende bestelling. U kunt actuele modetrends en speciale aanbiedingen verwachten.