Actief in de herfst 🍂 – naar buiten als het mooi weer is

Vrouw en man wandelenVrouw en man wandelen

Wanneer de bladeren verkleuren en de temperaturen nog aangenaam maar niet langer zomers zijn, is de herfst aangebroken. Dit is een goed moment om uw humeur te verbeteren en uw voorraad vitamine D aan te vullen. Hoe doet u dat? Door uw huis te verlaten en naar buiten te gaan.

Ga wandelen

Er is bijna geen plek in Europa waar u binnen een straal van 4 tot 5 km vanaf de bushalte geen leuke plek kunt vinden om te wandelen. Of u nu een kort rondje of juist een lange wandeling maakt, het is heerlijk om een frisse neus te halen en het is goed voor uw humeur.

Maar wat te doen als uw vrienden en kennissen geen tijd hebben of geen zin hebben om te gaan wandelen? Als u een hondenliefhebber bent, hebben wij een antwoord.

Vrijwillige hondenuitlaters

Lichaamsbeweging is belangrijk – voor mensen en voor honden. Als u een hond uitlaat, geniet u niet alleen van de wandeling, maar doet u ook goed voor uzelf en de hond. Vraag bij het dierenasiel bij u in de buurt of u als vrijwilliger honden kunt uitlaten. Het is een nuttige hulp voor het asiel want er zijn vaak te weinig vrijwilligers en u heeft gegarandeerd gezelschap tijdens uw wandelingen.

Dieren zijn een goed sleutelwoord? Wij hebben een goed idee!

U kunt op elke leeftijd leren paardrijden!

Houdt u van paarden? Het maakt niet uit of het een herfstvakantie op een manege is of in de omgeving van uw huis – u kunt zelfs op oudere leeftijd leren paardrijden. Vraag gewoon naar cursussen of individuele lessen voor beginners. Maakt u zich geen zorgen, beginners krijgen de rustige merries en geen wilde Arabische hengst. Het gevoel om op de rug van een paard te zitten zal de aanvankelijke spierpijn snel doen vergeten. En als u een goede band opbouwt met het paard, zal het zelfs eventuele fouten subtiel voor u corrigeren.

Onze tip: als u in de herfst buiten in de paddock leert rijden, kunt u in de winter uw rijlessen binnen voortzetten. Afgezien daarvan is een ritje in de herfst altijd de moeite waard wanneer de bladeren fascinerend glinsteren in verschillende kleurschakeringen.

Kent u Pilates?

De lichaamstraining met gecontroleerde ademhaling versterkt de spieren en ontspant tegelijkertijd dankzij de gecontroleerde ademhaling. Pilates traint vooral de bekkenspieren, buik en rug. De training kan ook buiten worden gedaan. U heeft alleen een yogamat nodig. Zoek op internet naar gelijkgestemden of vraag in fitnessstudio's of buiten trainen mogelijk is. Pilates aan een meer of aan de oever van een rivier is gegarandeerd leuker dan in een trainingsruimte.

Wat dacht u van Nordic Walking?

Nordic Walking wordt beschouwd als een training voor het hele lichaam, en het ziet er misschien een beetje vreemd uit, het is gezond en een uiterst gemakkelijke sport om te doen. Twee stokken op de goede lengte, een paar goede schoenen en iemand die u laat zien hoe u de stokken op de juiste manier moet bewegen – meer heeft u niet nodig. Op veel plaatsen vindt u hobbygroepen waar u op sommige dagen van de week aan mee kunt doen. Het mooiste is: zulke groepen helpen ook beginners graag om goed met de stokken te bewegen.

Last but not least: een rugzak, een goed boek en een fles mineraalwater – loop stevig door naar het volgende bankje in het park of maak het uzelf gemakkelijk op een kleed en ga lezen. Zo combineert u het nuttige met het aangename.

Samenvatting van alle punten

  • Wandelingen in de natuur zijn ideaal om uw humeur te verbeteren en vitamine D op te nemen.

  • Overweeg om als vrijwilliger honden uit het asiel uit te laten voor gezelschap.

  • Paardrijden kan op elke leeftijd geleerd worden en biedt een unieke ervaring.

  • Pilates in de buitenlucht versterkt de spieren en ontspant.

  • Nordic Walking is een training voor het hele lichaam en kan in groepsverband worden beoefend.

  • Geniet van de natuur met een rugzak, een goed boek en een fles water op een bankje of kleed in het park.

Van ons, voor u:

Alle jassen in één oogopslag

Vrouw met rood jasjeVrouw met rood jasje
Vrouw met rode jas aan het meerVrouw met rode jas aan het meer