Slecht weer bestaat niet ☔ – dankzij kleding die altijd past

Vrouw met paraplu en regenjasVrouw met paraplu en regenjas

Er is bijna niemand die het gezegde "Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding" niet kent. Er zit veel waarheid in dit gezegde, want voor elk weer is er de juiste kleding. Het is dus altijd mogelijk om een lange wandeling te maken: dit kan bij hevige regen, sneeuw of wind. Natuurlijk kan deze beschermende kleding ook gedragen worden tijdens het zeilen, paardrijden en alle andere buitenactiviteiten.

Softshell en hardshell: perfect bij weer en wind

Hoewel er van die regenachtige dagen zijn waarop u liever binnen blijft maar: elke man of vrouw kan ook op deze dagen een lange wandeling maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de materialen softshell en hardshell. Terwijl softshell alleen waterafstotend is, is hardshell 100% waterdicht. Bovendien beschermen beide materialen ook tegen de wind. In sommige gevallen is deze eigenschap zelfs belangrijker dan de waterafstotende eigenschappen, omdat wind het lichaam kan afkoelen.

Om ook in de herfst en de de winter buiten te kunnen zijn, produceren veel fabrikanten een twee-in-één jas. Het materiaal is van hardshell of softshell, terwijl het binnenjasck van fleece is. Dit houdt u warm op koude dagen en kan ook solo gedragen worden.

Perfect gekleed de berg op

Gepassioneerde bergwandelaars weten het maar al te goed: 's ochtends is het meestal nog koud, terwijl de zon 's middags volop schijnt en het aan het eind van de middag weer koud wordt. U hier perfect op kleden is niet altijd gemakkelijk. Er is echter één goede tip die iedereen ter harte kan nemen: fleece jacks houden u warm in de koele ochtend- en avonduren en kunnen ondertussen probleemloos in uw rugzak worden opgeborgen.

Als het tijdens het wandelen begint te regenen, kunt u altijd een regenjack over het fleece jack aantrekken. Als alternatief voor dit idee, dat ook bekend staat als het drielagenprincipe, is er een andere verstandige oplossing: het fleece vest. Dit houd het bovenlichaam warm, maar laat een zeer hoge mate van bewegingsvrijheid toe. Veel wandelaars klagen dat ze zich beperkt voelen als ze een fleece jack of een softshell jack dragen. Dit is niet het geval met een fleece vest.

Onze speciale tip: er is niet alleen het klassieke, sportieve fleece vest, er is ook een elegante versie van dit kledingstuk. Dit kan niet alleen thuis gedragen worden, maar ook tijdens het winkelen.

Vrijetijdskleding: perfect om met de kleinkinderen te spelen

Gelukkig kunnen veel mensen van een bepaalde leeftijd zich verheugen op het krijgen van kleinkinderen. Dit geldt bijvoorbeeld voor vrouwen boven de 50. En deze jonge oma's zichzelf zichzelf graag de vraag: wat moet ik aan als ik met mijn kleinkind naar de speeltuin ga? Ook hier zijn heel goede oplossingen voor: vrijetijdsbroeken, waarvan sommige een coating hebben en daardoor een lichte regenbui buiten houden.

Wie op koude dagen onderweg is, kiest meestal voor een licht gevoerde broek. Als alternatief zijn er vrijetijdsbroeken in sweatstof. Dit materiaal is zacht en daarom zeer comfortabel om te dragen. Een ander voordeel van deze broeken is dat ze de bewegingsvrijheid niet beperken. Dus alle jonge en ook oudere oma's blijven vrij in hun bewegingen.

Kleding voor het tussenseizoen voor de herfst en vakantie aan zee

Wat heeft een vakantie aan zee gemeen met de herfst? Aan zee, in de noordelijke landen, is het klimaat vaak streng en waait het vaak hard. Het kan er ook vaker regenachtig of mistig zijn. Dit alles komt ook voor in de herfst, en daarom is er het populaire jack voor het tussenseizoen. Deze beschermt tegen regen en wind omdat hij gemaakt is van synthetisch materiaal zoals polyester. Het positieve aan deze kleding is dat het in verschillende stijlen wordt geproduceerd: sportief, elegant en in een zakelijke uitstraling.

Als u voor een gevoerde versie kiest, kunt u het zelfs op warmere winterdagen dragen. Het enige belangrijke is dat de jas gemaakt is van waterdicht materiaal en dus ook beschermt tegen sneeuw. Als u een kijkje neemt bij atelier GOLDNER, zult u zeker uw nieuwe favoriet vinden die u beschermt tegen alle weersomstandigheden.

Een samenvatting van alle punten:

  • Softshell en hardshell bieden bescherming tegen regen en wind.

  • Combineer 2-in-1 jassen; softshell of hardshell met fleece voor warmte.

  • Fleece jacks en fleece vesten zijn ideaal voor wandelingen met veranderlijk weer.

  • Casual broeken met coating of lichte voering zijn perfect voor activiteiten.

  • Jassen voor het tussenseizoen van synthetisch materiaal beschermen tegen gure klimaten aan zee en in de herfst.

  • Weerbestendige kleding, van sportief tot elegant.

Van ons - voor u:

Beschermt tegen weer en wind: dit lukt het beste met waterafstotende softshell jacks.

Vrouw met donkerblauw jasjeVrouw met donkerblauw jasje
Vrouw met paars jasjeVrouw met paars jasje