Reizen 🧳 – wanneer de reislust toeslaat in de herfst

Twee vrouwen voor een wijnvatTwee vrouwen voor een wijnvat

Reizen is niet alleen leerzaam, het kan ook heerlijk ontspannend zijn. Een reis hoeft geen weken te duren en hoeft ook niet ver van huis te zijn.

We hebben wat tips op een rijtje gezet voor een lang weekend weg in de herfst. Nu we het toch over ontspanning hebben, laten we beginnen met een wellnessweekend! Doe uzelf gewoon een plezier.

Waar vindt u wellnesshotels?

Wellnesshotels vindt u overal in Europa. Meestal liggen de hotels in een landelijke omgeving, waardoor u heerlijk kunt ontspannen. In vrijwel elke grote stad in Duitsland vindt u wellnesshotels. Veel van deze hotels bieden weekendprogramma's aan, vooral in de herfst en winter. Ze verwennen lichaam en geest graag: massages, therapeutische baden, maskers en nog veel meer. In de regel maken een zwembad en bijvoorbeeld een sauna met fitnessruimte ook deel uit van het aanbod. Bij dergelijke aanbiedingen wordt de maag ook niet verwaarloosd, met een uitstekend ontbijtbuffet en speciale avondmenu's. Het mooie is dat deze programma's vaak all inclusive zijn en veel goedkoper dan wanneer u ze los boekt.

Wijnfeesten  

In wijngebieden net over de grens in Duitsland worden in de herfst vaak wijnfeesten gehouden. In plaats van een wijnfeest kan het ook een ciderfeest zijn. Veel organisatoren bieden weekendprogramma's met treinkaartjes en overnachting.

Oogstfeesten  

In België worden oogstfeesten steeds meer gevierd. Er worden dan lokale feesten georganiseerd waarbij er volop genoten wordt van de lekkernijen uit de betreffende streek.

Waar vindt u interessante tentoonstellingen?

U vindt ze net zo goed in Amsterdam als in Berlijn of Antwerpen. Begin 2023 was er bijvoorbeeld een tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam van de schilder Johannes Vermeer, een beroemde vertegenwoordiger van de Nederlandse barok. Zo beroemd zelfs dat de kaartjes voor de tentoonstelling binnen een paar dagen waren uitverkocht.

Maar het hoeft niet per se barok te zijn. Hedendaagse kunst kan zeker ook inspireren. Zoals altijd kunnen Google, de lokale kranten of Facebook-groepen meer informatie leveren over tentoonstellingen in bepaalde steden.

La Scala van Milaan of een musical in Londen?

Als u van opera houdt, kunt u ook een uitstapje maken naar La Scala in Milaan. Tegenwoordig kunnen tickets ook gemakkelijk vooraf op internet worden besteld. Is opera niet uw smaak? Wat dacht u van de nieuwste musical in Londen? Lange tijd werd Londen beschouwd als de hoofdstad van de nieuwe musicals. Bovendien is Londen altijd een bezoek waard.

Met de kleinkinderen naar Walibi of een dierentuin? 

Heeft u kleinkinderen en wilt u een leuke dag met hen doorbrengen in een pretpark? Wat denkt u van Walibi of van Plopsaland.

Of misschien bent u op zoek naar een ander dagje uit? Dan is een dierentuin of leuk museum voor kinderen misschien een goede keuze. Hoe dan ook, als u een van deze dingen met kinderen bezoekt, zult u zelf ook gegarandeerd plezier hebben. Niets houdt u zo jong als het enthousiasme van kinderen.

Samenvatting van alle punten

  • Reizen in de herfst kan heerlijk ontspannend zijn.

  • Wellnessweekenden zijn ideaal voor ontspanning.

  • Wellnesshotels vindt u overal in Europa, vaak met weekendaanbiedingen.

  • Wijnbouwweekenden in wijnregio's bieden soms ook treinkaartjes en overnachtingen aan.

  • Oogstfeesten worden steeds vaker gevierd en zijn een optie om de herfst te vieren.

  • Interessante tentoonstellingen zijn in verschillende steden te vinden, zoek online naar informatie.

  • Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de Scala in Milaan of musicals in Londen.

  • Met uw kleinkinderen zijn Walibi of van Plopsaland goede bestemmingen.

Van ons - voor u:

Of u nu op zoek bent naar feestelijke jurken voor de opera of een outfit voor Walibi – u vindt hier gegarandeerd iets passends!

Vrouw aan het wandelenVrouw aan het wandelen
Fietsende vrouwFietsende vrouw