Avondrok

Rond 1920 behoorde dit kledingstuk tot de standaarduitrusting van de moderne vrouw. De lange en elegante rok verving destijds de pompeuze en zware jurken. In de jaren 60 werden de rokken korter, bijzonder hip waren toen de smalle rokken die net op de knie vielen. Vandaag de dag geldt de avondrok meer als een chic alternatief voor een japon of broekpak. De rok wordt meestal vervaardigd van een gladde, glanzende en lichte stof zoals zijde of fluweel.

Hoe kan ik de avondrok het beste combineren?

Bij veel vrouwen is de avondrok recht en daardoor ook zo geliefd – de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Gecombineerd met een feestelijke blouse of een topje is het een fantastische outfit voor bijzondere gelegenheden. Hoe opvallender de rok, hoe eenvoudiger u de blouse of top houdt zodat alle aandacht uit kan gaan naar de rok. Dat geldt natuurlijk ook voor de schoenen. Bij een avondrok staan schoenen met een hoge hak het mooist zoals pumps, peep-toes of sandalen met een hoge hak.

Hoe lang hoort een avondrok te zijn?

Bij de keuze van de lengte spelen het figuur van de draagster en de gelegenheid een rol. Kleinere vrouwen lijken langer als ze een kortere rok met hoge hakken dragen. Lange vrouwen kunnen echter goed een langer model rok dragen. Ook volslanke vrouwen kunnen met een langere avondrok eventuele probleemzones verhullen.

Al naar de gelegenheid kan het zijn dat een kortere rok ongepast is. Als algemene vuistregel geldt: des te formeler de gelegenheid, des te langer hoort de rok te zijn. In een theater, bij de opera of bij officiële ontvangsten moet u zeker kiezen voor een chique, lange avondrok.

Wanneer is een avondrok minder geschikt?

Er zijn gelegenheden waarbij u beter op een klassieke avondgarderobe terug kunt grijpen zodat u gepast gekleed gaat. Denk hierbij aan een bal of een cocktailavond waarbij u een overeenkomstige baljurk of cocktailjurk behoort te dragen.