Kokerrok

Wat is een kokerrok?

De naam van deze rok komt door zijn vorm: hij is recht en zeer nauwsluitend. Voor extra wandelgemak zit er vaak een kleine split aan de achterkant of aan de zijkanten. De designer Christian Dior presenteerde de moderne versie van de kokerrok op de catwalk in 1947 en de rok was daarna niet meer weg te denken uit het modebeeld. Zeker op kantoor is de rok vandaag de dag nog zeer geliefd. In opvallende kleuren is de rok ook voor de minder formele gelegenheden een stijlvolle keuze. De nauwsluitende rok laat uw taille fantastisch uitkomen.

Bij welke gelegenheden kan ik het dragen?

Op kantoor behoort de kokerrok al jaren tot de standaardgarderobe van vele vrouwen. In effen kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw, gecombineerd met een witte blouse en een blazer is het een alternatief voor het klassieke pak. Als vrijetijdskleding, bijvoorbeeld tijdens verjaardagen, kiest u voor de kokerrok in felle kleuren. Zo verliest de rok zijn formele karakter. De snit van de rok zorgt er wel voor dat de bewegingsvrijheid van de draagster wat beperkt is, fietsen met een kokerrok is niet mogelijk. En als u gaat zitten is het belangrijk erop te letten dat de rok niet omhoog stroopt om niet teveel been te laten zien.

Met wat kan men het combineren?

De rok wordt gebruikelijk met een panty en hoge hakken gedragen, dat laat uw benen langer lijken. In combinatie met een brede ceintuur wordt dat effect versterkt. De hoge taille van de rok benadrukt de buik terwijl een brede ceintuur hem slanker laat lijken. Afhankelijk van de gelegenheid combineert u de rok met een chique blouse of een shirt.

Sinds wanneer bestaat de kokerrok?

De designer Christian Dior presenteerde de moderne, kortere versie van de kokerrok op de catwalk in 1947. Zijn inspiratie kwam echter van de hobble skirt, een rok uit de periode vóór de Eerste Wereldoorlog – dat was in feite een kokkerrok die tot aan de enkels reikte. Enigszins comfortabel lopen was in dit kledingstuk niet echt een optie.